L-карнитин тартрат
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
від 3 000 ₴/кг
Показати оптові ціни- +380 (67) 988-72-74
Тартрат карнитина (L-карнітину L-тартрат) — сіль L-карнитина основа и L-винної кислоти.
Є джерелом L-карнітину (Левокарнітину). За закордонними даними, карнітин синтезується в організмі здорової людини в достатній об'ємі[1]. Брак карнітину може викликатися генетичними порушеннями (первинна недостатність, 1 випадок на 40-100 тис людина[2]) або деякими медичними станами (вторинна недостатність, зокрема у разі хронічної хвороби нирок або під час вживання деяких антибіотиків)
L-карнітин переносить жирні кислоти в мітохондрії, де жирні кислоти розщеплюються з утворенням енергії, необхідної для роботи всього організму. Самостійно жирні кислоти не здатні проникати всередину мітохондрій, тому від вмісту L-карнітину в клітинах залежить ефективність енергетичного обміну.
Винна кислота є у фруктах и вине (120-180 мг/100 мл). Винна кислота та її солі дозволені до використання як харчові добавки з підкислими, антиоксидантними, буферними та сполучними властивостями. Зазвичай тартрати використовуються в розпушувачах для випікання, бісквітах і джемах
рекомендовані рівні споживання L-карнітину:
- для дорослих — 300 мг/добу;
- для дітей 0-12 місяців — 10-15 мг/добу;
- для дітей 1 року — 3 роки — 30-50 мг/добу;
- для дітей 4-6 років — 60-90 мг/добу;
- для дітей 7-18 років — 100-300 мг/добу [4].
Верхній допустимий рівень споживання винної кислоти — 1500 мг на добу
Основні | |
---|---|
Кількість | 1000 шт. |
Тип | Порошок |
Країна виробник | Швейцарія |
- Ціна: від 3 000 ₴/кг